dimarts, 3 de maig del 2016

Matemàtiques en anglès - INS S'Agulla


Nom del centre: Institut S'Agulla de Blanes
Curs: Educació Secundària, 4t d'ESO

L’objectiu d’aquest projecte és la millora de la llengua anglesa al nostre centre, sobretot a nivell oral. Considerem que és impossible millorar l’aprenentatge de l’anglès només amb 3 hores a la setmana.

Per això vam proposar-nos d’ensenyar les matemàtiques en anglès (metodologia AICLE). Està adreçat als alumnes de 4t d’ESO perquè vam considerar que el seu nivell de maduresa els permetria seguir les classes sense massa dificultat.

Inicialment comencem el curs fent dues de les quatre hores setmanals en anglès. Treballem el vocabulari específic a l’inici de cada unitat. Les explicacions teòriques i els materials de suport, així com l’examen, també són en llengua anglesa.

A mesura que avança el curs intentem ampliar les hores de classe en anglès i fer activitats competencials en les quals els alumnes han d’interactuar més entre ells, fomentant així el diàleg i l’autonomia personal.

Dediquem molt de temps a buscar materials adequats, no sempre en trobem i aleshores els hem de crear nosaltres.Realment és un esforç important, però creiem que val la pena perquè és la manera de crear en els alumnes la necessitat de comunicar-se en una altra llengua.

Aquesta iniciativa de matemàtiques en anglès va ser explicada al programa "Parlem d'Educació a la ràdio" emès a  ràdio Blanes. Aquí teniu l'experiència que van viure alguns alumnes de l'Institut S'Agulla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada