dijous, 2 de juny del 2016

Felicitats t'han regalat un mòbil! - INS Ramon Coll i Rodés



Nom del centre: Institut Ramon Coll i Rodés de Lloret de Mar
Nivell educatiu: Educació Secundària (1r ESO)

Fa anys que el nostre institut Ramon Coll i Rodés forma part de la Xarxa de Competències Bàsiques. Aquest any, l’equip impulsor format per professores de diferents matèries, dins dels diferents projectes elaborats, hem fet la redacció i posada en pràctica d’una matèria optativa a primer d’ESO anomenada "Felicitats t'han regalat un mòbil!"

És una optativa nova, plantejada des del punt de vista competencial. Hem anat seguint el treball a la xarxa i això ens ha permès ordenar aquesta experiència mitjançant l’edició d’un bloc, el diari d’un treball per projectes.

http://blocs.xtec.cat/xcbprojecte28/category/naturalesa/treballem-en-equip/En aquest bloc hi anem posant tot el material, fitxes, rúbriques de com avaluar, l’elaboració de grups i les opinions dels alumnes.  

En el nostre centre volíem introduir el reciclatge i vam pensar que la millor manera de fer-ho era involucrant els alumnes. A partir del telèfon mòbil, els alumnes s’han qüestionat preguntes i han posat de manifest coneixements previs que ja tenien.

A partir d’un  Brain Storming (pluja d'idees), de la paraula mòbil han sorgit diferents conceptes com vidre, esclavitud, diners, tarjeta sim, comunicació, entreteniment, bateria, plàstic, coure, càmera, bombetes, carregador..

Així es mouen diferents inquietuds i els alumnes es qüestionen aspectes que giren a l’entorn del mòbil i alhora del reciclatge.

En aquest punt de partida s’elaboren grups per centres d’interès i es fa una transferència de la informació  amb l’elaboració de murals. Els alumnes aniran comunicant tot el que han après als seus companys de 1r d’ESO.  Anirem avaluant el procés com a reflexió i aprenentatge continu, per anar millorant i corregint tot allò que anem fent.

http://blocs.xtec.cat/xcbprojecte28/category/naturalesa/treballem-en-equip/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada