divendres, 10 de juny del 2016

Investiga amb Recercaixa - ESC Quatre Vents


Nom del centre: Escola Quatre Vents de Blanes
Nivell educatiu: Educació Primària
Curs: 2015-2016

Aquest any l’escola Quatre Vents de Blanes ha participat en el projecte Investiga amb Recercaixa, una activitat que ens ha permès treballar amb l’equip de Protesta i Desigualtat (investigadors que treballen a la Universitat Autònoma de Barcelona).

L’objectiu
del programa és apropar als alumnes la recerca que es fa actualment a les Universitats públiques catalanes i permetre als investigadors difondre la seva tasca fora de l’àmbit universitari.

El passat 28 de maig va tenir lloc l’acte de cloenda de l’Investiga amb el Recercaixa en el recinte del Cosmocaixa a Barcelona. Al Cosmocaixa els alumnes van poder defensar el seu treball de recerca en un congrés i una fira. En l’apartat Fira els alumnes estaven en una sala on podien veure el treball realitzat per altres centres i alhora defensaven i explicaven la seva feina. En l’espai congrés, molt més oficial, fèiem difusió de la feina realitzada davant de les altre escoles. 

La Dra. Eva Anduiza, com a Investigadora Principal del projecte, ens va acompanyar durant tota la jornada. També ens va acompañar la Sheila González que treballa amb l’Eva i forma part del Departament de Ciència Política i Dret Públic de la Universitat Autònoma de Barcelona.

En el nostre treball de recerca hem volgut donar resposta a la pregunta “Com és què a l’escola Quatre Vents de Blanes, que ja té 30 anys, encara no disposem de gimnàs ?”. A partir d’aquesta pregunta d’investigació, els alumnes de 5è han:
  • Llegit i analitzat les diferents lleis d’educació per tal de comprendre el canvi que l’educació física ha experimentat des de l’ inici de la democràcia en el sistema educatiu.
  • Entrevistat a membres de la Direcció de l’escola Quatre Vents, de l’AMPA de l’escola i de l’Ajuntament per tal de conèixer les necessitats del centre i d’identificar les responsabilitats polítiques. 
  • S'ha realitzat una recerca sobre la situació de la resta d’escoles de Blanes i, també, sobre l’evolució dels governs locals, autonòmics i estatals. 
  • Aplicat diferents tècniques de recerca com les enquestes i l’anàlisi documental. 
  • S'ha dissenyat d’acord a la normativa, el nostre futur gimnàs.  
  • Finalment, hem treballat en una campanya de recollida de signatures per a materialitzar el nostre projecte. 
  • Podeu veure el Prezi que vam utilitzar per fer la nostra presentació a l’espai congrés en el següent enllaç. 
  • També podeu veure el nostre treball dia a dia a la pàgina web del cicle. (enllaç)
Més informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada