divendres, 3 de juny del 2016

Lapbook a l'àrea de medi - ESC Esteve Carles



Nom del centre: Escola Esteve Carles de Lloret de Mar
Nivell educatiu: Educació Primària (2n)
Curs escolar: 2015-2016

Aquest any a l’escola Esteve Carles de Lloret de Mar hem introduït a l’àrea de medi l’elaboració del lapbook. Lapbook és una carpeta o arxivador desplegable fet de cartolina que conté notes, dibuixos, mini llibres, fotos i altres materials que recullen d’una manera organitzada i molt visual informació detallada sobre el tema central.

La seva principal utilitat és que concentra tota la informació molt gràficament i fa que
el nen aprengui divertint-se.

Fins ara l’àrea de medi l’hem estat treballant amb projectes i aquest any a nivell de 2n de primària hem realitzat el lapbook de les plantes i dels planetes. Estem molt contents dels resultats, els nens s’han mostrat molt participatius i realment assoleixen els continguts amb més facilitat i rendeixen molt més que amb el treball ordinari.

Aquest proper curs s’intentarà implementar un lapbook per curs en alguna de les àrees. Ara estem preparant el darrer lapbook que és de llengua.

Anomenem alguns dels avantatges de treballar amb lapbook:
  1. Aprenen utilitzant les seves habilitats i els seus interessos com a mitjà de connexió perquè la tasca sigui atractiva.
  2. Aprèn del procés perquè li farà adquirir i posar en pràctica estratègies que li serviran al llarg de la seva vida: planificació, síntesi, creativitat, avaluació, presa de decisions, etc.
  3. Haver après mentre treballava en la recerca i organització de la informació li facilitarà l’estudi i la memorització.
  4. Tot el que aprengui durant el procés ho recordarà amb més facilitat i durant més temps, ja que associarà conceptes que serà capaç d’utilitzar
  5. És flexible a qualsevol edat, nivell educatiu i assignatura.
  6. Atén a les diverses necessitats (intel·ligències múltiples).







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada