divendres, 3 de juny del 2016

Metre cúbic - COL Immaculada Concepció


Nom del centre: Col·legi Immaculada Concepció de Lloret de Mar
Nivell d'estudis: Educació Primària
Curs: 2015-2016

Des del nostre col·legi Immaculada Concepció de Lloret de Mar volem compartir aquesta experiència educativa en l'àmbit de les matemàtiques.

https://mail.google.com/mail/ca/u/0/#inbox/1550b1267c84a856?projector=1Us expliquem una activitat que s'anomena “Omplir el metre cúbic”. Al final de tot veureu un vídeo que forma part de les diferents activitats que fem per celebrar el Dia Mundial de les matemàtiques. Des de l’any 2000, el dia 12 de maig ha estat declarat el Dia Mundial de les matemàtiques. 

Nosaltres el celebrem durant 2 setmanes, on es presenten a l’entrada de l’escola jocs de matemàtiques, curiositats matemàtiques, enigmes, material manipulaple, etc.

Durant aquests dies es fan “visites guiades” on s’explica, amb material adequat a cada edat, aspectes recreatius de les matemàtiques. L’exposició la visiten tots els nens de l’escola des de P-3 fins a secundària amb el seu tutor/a o amb el mestre/professor de matemàtiques.

Aquest any l’objectiu era omplir entre tots el metre cúbic per entendre i comprovar que un metre cúbic és igual a 1000 litres. Dies abans, varem fer una crida a nivell de tota l’escola per recollir el màxim de tetrabriks d’un litre.

Després de muntar l’estructura, varem anar omplint l’espai amb els tetrabriks. Val a dir que els tetrabriks s’havien de portar nets i amb el tap tret i precintat. Aquests tetrabriks es varen anar agrupant amb una goma de 5 en 5 i per marques perquè quedés més homogeni, per facilitar la seva construcció.

El metre cúbic el varem omplir amb 800 tetras, no 1000 ja que hem de tenir en compte que l’envàs també ocupa un volum determinat. L’objectiu era tenir consciència del que representava tenir tota l’estructura del metre cúbic plena. ¡Entre tots ho hem aconseguit!



Aquí teniu el vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada