dimarts, 29 de novembre del 2016

Batecs musicals - ESC Pere Torrent (Lloret de Mar)

A finals del curs 2014-15 l'Escola Pere Torrent es planteja, conjuntament amb l'Ajuntament i el Departament d'Educació, iniciar un projecte de música amb l'objectiu de donar un tomb a la imatge del nostre centre i proporcionar als alumnes una educació transversal de les àrees curriculars a través de la música.

Durant el curs 2015-16, amb la presentació del projecte de direcció per portar a terme durant els cursos 2016-2020, es posa especial èmfasi en la millora de la cohesió social ja que a partir d'aquesta es podran millorar els resultats educatius.

Aquest primer any, el claustre del centre rep una formació específica per tal de poder treballar la música de manera transversal i al mateix temps, des de l'àrea de música, es comença a tirar endavant tot el projecte amb molta il·lusió i moltes ganes centrant-nos en activitats de percussió ja que veiem que és el que motiva i emociona més als nostres alumnes.

La percussió és un llenguatge que ens permet expressar, crear i sentir durant l'aprenentatge i treballar entre altres coses:
  • el llenguatge musical
  • la coordinació
  • la concentració
  • la potenciació de les relacions interpersonals
  • la pertinença a un grup 

L'escola decideix apostar fort i es compren tot un seguit d'instruments per tal de poder portar a terme un grup de batucada brasilera, en total són 25 instruments de percussió: surdos, repeniques, chocalhos, pandeiros, agogos, apitos i caixes. Després de moltes hores d'assaig es realitza el primer espectacle aprofitant la graduació dels alumnes de 6è.

Davant l'èxit d'aquesta activitat, durant el curs 2016-17 es decideix realitzar una activitat extraescolar de batucada en el centre, obrint l'activitat als alumnes de 4t, 5è i 6è.

El passat dia 25 de novembre, aprofitant la invitació de l'Ajuntament a participar en la celebració dels 10 anys de la llar d'infants “Els Pops” de Lloret de Mar, el grup de batucada, va poder realitzar la seva primera actuació fora de l'escola. Va ser tot un èxit que esperem poder tornar a repetir. A continuació us deixem unes imatges de la festa.
Andreu Aranda - professor que dirigeix la batucada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada