dimarts, 7 de març del 2017

La història de ben a prop - Col·legi Santa Maria (Blanes)

Els alumnes de 3r i 4t d'ESO del Col·legi Santa Maria de Blanes han rebut la visita dels Manaies de Blanes que els han fet una classe pràctica d’Història.



La visita ha estat organitzada pel Departament de Ciències Socials del centre i s'ha treballat a les classes d'Història i de Llatí.

Professors i alumnes agraeixen als Manaies de Blanes el seu temps i dedicació per acostar la Història als adolescents.


Els Manaies  han arribat al centre amb el seu vestuari característic, cuirasses, cascs, escuts, capes i sandàlies, lluint els seus estendards i armats amb les seves llances i espases...

Han ensenyat com era l’exèrcit romà: la vestimenta, les armes, les tàctiques... i han ajudat els alumnes a viure de ben a prop una part de la Història Antiga.


Prèviament, a classe d’Història, ambdós cursos van preparar amb la seva professora la visita i van realitzar un seguit d’activitats per conèixer els aspectes més importants de l’exèrcit romà: reclutament, organització de les tropes, formació d’un campament, armes més utilitzades, funcions de l’exèrcit (construcció vies, romanització…), maquinària bèl·lica, tàctiques, etc.
Alhora, els alumnes de la matèria optativa de 4t d’ ESO de Lingua Latina van preparar el tema a classe i van treballar tot el vocabulari referit a l’exèrcit en llatí: exercitus Romanus, milites Romani, castra, gladio, testudo…

Més informació al Bloc de Ciències Socials del centre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada