dimecres, 24 de maig del 2017

Practiquem les taules de multiplicar - Col·legi Immaculada Concepció (Lloret de Mar)

El Col·legi Immaculada Concepció de Lloret de Mar ha portat a terme aquest projecte que té com a objectiu principal aprendre i repassar les taules de multiplicar.

Durant les vacances de Nadal es va proposar als alumnes de Cicle Mitjà que de “deures” havien de buscar i fer fotografies totes les matrícules que sabien multiplicar.
Havien de buscar matrícules que al multiplicar els 2 primers números, els dos números següents, fossin el resultat. Per exemple  3 x 4 = 12  3412
Quan trobaven una matrícula que complia aquesta condició havien de fer una fotografia i enviar-la al correu de la classe.
Després de Nadal, tenien la bústia plena de matrícules i els alumnes havien fet un munt de multiplicacions sense adornar-se’n.

Tot i que entre tots varen trobar moltes matrícules, els alumnes es varen adonar que no era tan fàcil trobar matrícules que complissin aquesta condició. (de 100 cotxes que vèiem la probabilitat de trobar una matrícula que sàpiga multiplicar és 1 )

A partir d’aquest moment, es va plantejar als alumnes de 4t de primària la següent pregunta: “Podem trobar totes les taules de multiplicar fins el 9 a les matrícules dels cotxes? “

A partir d’aquesta pregunta els alumnes varen escriure per grups les taules de multiplicar. Varen passar per la PDI totes les matrícules que els hi havien fet una fotografia i anaven anotant les que tenien.

Totes les accions que es van fer a partir de la pregunta inicial es van recollir en un vídeo que es va presentar al concurs VIDEOMAT i que el jurat ha premiat en la categoria de C.Mitjà i C.Superior
Aquest és el vídeo premiat.

Aquestes són les fotografies de la recollida del premi que es va fer a l’Institut d’Estudis Catalans de Barcelona el passat 19 de maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada