dimarts, 13 de juny del 2017

Matemàtiques manipulatives - ESC Carles Faust (Blanes)


Durant aquest curs 2016-2017, tot el claustre de mestres de l'Escola Carles Faust de Blanes hem participat en un assessorament  en centre sobre matemàtiques manipulatives. La nostra formadora ha estat la Sílvia Margelí Voelp.

Hem treballat aspectes útils per a tota l'etapa Infantil i Primària (de 3 a 12 anys).

Hem treballat diversitat de material manipulatiu (àbac, tàngran, geoplans, multilinks, pattern blocks, etc) i hem introduïts aquests materials a les sessions de l'àrea de Matemàtiques.

La valoració que en fem és molt positiva. L'alumnat s'ha mostrat molt motivat en totes les sessions i hem constatat que és una eina magnífica per a treballar molts aspectes matemàtics.

A continuació podeu veure dues experiències educatives (una per a CI i l'altra per a CM) de les moltes que vam fer durant l'assessorament de matemàtiques manipulatives.

Els alumnes de cicle mitjà (3r i 4t) comencen amb el reconeixement de les diferents figures geomètriques del GEOMOSAIC i acaben construint mosaics a partir d'un model.


Amb els geoplans, els alumnes de cicle inicial (1r i 2n) construeixen, mitjançant gomes elàstiques, preferentment de colors, diferents formes geomètriques. També coneixen els quadrilàters i els angles.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada