dimecres, 14 de juny del 2017

Programa PAS A PAS al món laboral. Preparació per a la vida adulta - CEE Ventijol (Blanes)

L'escola Ventijol de Blanes ens vàrem plantejar com podíem ajudar als nostres alumnes des de el punt de vista personal i de formació laboral. El Servei d’ESO adaptada de l'escola Ventijol, te com a principal objectiu la incorporació laboral dels nostres alumnes. Per això hi ha un plantejament de treball encaminat a afavorir el major grau d'autonomia davant les habilitats laborals: esforç, seguir instruccions, interioritzar rutines, tenir cura del seu aspecte personal, demanar ajuda quan calgui, acceptació de l'autoritat (començar i acabar la feina), etc.

Dins del centre es treballen aspectes curriculars en funció de cada alumne així com altres tasques relacionades amb el mon laboral com: realitzar Instàncies a l'Ajuntament, activitats a correus, tràmits al banc, Taller de cuina (neteja, preparació, conservació..) i tallers prelaborals de manteniment i pintura, de transformació de palets...

Davant d'aquest plantejament vàrem creure necessari donar un enfoc pràctic per motivar els alumnes de 16 a 18 anys i crear un programa singular de preparació a la vida adulta on hi poguéssim incloure pràctiques reals (empreses ordinàries) en el mon laboral.

S'ha inicial aquest curs amb l'estreta col·laboració de l'Institut Serrallarga on alguns dels nostres alumnes hi ha fet pràctiques.

Les tasques realitzades han sigut:

  • Al bar, fent feines relacionades amb la manipulació d'aliments: neteja, preparar entrepans, atendre als clients...
  • Amb els conserges fent fotocòpies, repartint informació, arxivant...
  • A la piscina del centre on han participat de la neteja.

Ha estat només l'inici d'un treball ple d'il·lusió i de futur per als nostres alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada