dimecres, 25 de gener del 2017

Walt Disney al Concert de Nadal - ESC Pinya de Rosa

Aquest curs 2016/17, el claustre de l'Escola Pinya de Rosa de Blanes ha decidit utilitzar, com a fil conductor per a algunes de les activitats escolars, les creacions de Walt Disney. Una proposta molt adient, si tenim present que aquest desembre passat s'han complert els 115 anys del seu naixement i els 50 de la seva mort.
Evidentment no són aquestes les úniques raons que ens han mogut a fer-ho. N'hi ha tot un seguit, com ara els valors positius que es desprenen de les seves pel·lícules, la creativitat, fantasia, musicalitat… Hem posat especial accent a les clàssiques. Aquelles que, a la volta de molts anys, es continuen mirant. Sorprèn comprovar com, la “Blancaneus”, la “Ventafocs”, la “Bella Dorment”, “Mary Poppins”, etc. són conegudes pels nostres alumnes.

Des de l'àrea de música, aquest passat desembre, els alumnes del Pinya han dedicat el Concert de Nadal de l'escola ha homenatjar les creacions de Walt Disney amb molt d'entusiasme, no es pot dir d'una altra manera. Segurament jugava a favor que a la majoria de nens i nenes les cançons els hi resultaven familiars.

La veu dels infants d'Infantil i Primària, els acompanyaments instrumental dels de 4t, 5è i 6è, amb l'orquestra Orff i una mica de ball han estat les eines d'expressió per materialitzar un concert de Nadal ben diferent a l'habitual que s´ha portat a terme en diferents dies: 14, 15, 16 i 19 de desembre, línia A, B, C de Primària i etapa d'Infantil respectivament.

Ha suposat molta feina i esforç pels diferents grups, tant l'aprenentatge com l'acoblament intercicles que demanava el muntatge i assajos de les actuacions. Cal dir que els nens i nenes produïen tota la música: el cant i l'acompanyament instrumental.

Pensem que ha valgut la pena el treball realitzat. Ho hem gaudit tots:  alumnes,  mestres i els pares i familiars que van assistir als concerts, si jutgem pels aplaudiments i mostres de suport rebuts.

El concert va finalitzar amb la interpretació de l'Himne de l'Escola Pinya de Rosa per part de tots els assistents, nens i nenes i adults.

El mestre de música