dimecres, 2 de maig del 2018

La robòtica a l'institut S'Agulla -Blanes


A l'institut S'Agulla de Blanes, des del curs passat, hem introduït a la matèria de tecnologia la robòtica educativa.

Es tracta d’un projecte amb el que pretenem iniciar l’alumnat en la programació i en la superació de petits reptes.
L’alumnat de primer cicle comença a programar petits videojocs amb el mateix programa amb el que, posteriorment, es programaran els robots.

A partir de 3r d’ESO i fins a batxillerat, ja es fan pràctiques mitjançant els robots, que prèviament ells han muntat.

Les pràctiques que es proposen estan seqüenciades de manera que la dificultat es va augmentant a mesura que van avançant.
Primerament se’ls expliquen els diferents tipus de sensors dels que consta el robot i el seu funcionament. Una vegada assolit aquest objectiu, es plantegen reptes que impliquen la utilització d’aquests sensors i s’espera que l’alumnat, per si mateix, sigui capaç de resoldre’ls.




El treball a l’aula és per parelles tot i que es promou la comunicació entre tot l’alumnat de l’aula. D’aquesta manera, des de l’assignatura de tecnologia, contribuïm al treball cooperatiu.

La nostra experiència, com a professors/es dins l’aula, ha estat molt positiva, ja que, tal i com preveiem, ha tingut una gran acceptació per part de l’alumnat.

Veiem la necessitat de continuar-nos formant i innovant. I no només en el camp de la robòtica, sinó que a partir d’aquest últim trimestre hem començat a introduir la impressió en 3D





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada