dilluns, 7 de maig del 2018

Taller famílies matemàtiques - ESC Quatre Vents (Blanes)

L'ESC Quatre Vents de Blanes ha realitzat uns tallers de matemàtiques per a les famílies dels alumnes.

Després de realitzar el curs de formació d'aquests any i replantejar-nos la línia metodològica que segueix el centre en l'àrea de matemàtiques hem vist la necessitat de fer un traspàs a les famílies per implicar-les en aquest nou projecte.

Per aquest motiu al llarg del mes de març vam organitzar uns tallers per compartir amb les famílies aquesta nova metodologia.


Objectius 

  • Obrir l’escola a tota la comunitat educativa
  • Millorar la cohesió social de l’escola
  • Traspassar la nova línia metodològica per treballar les matemàtiques

Activitats

  • Programar les sessions de P5 a 6è. Les sessions es van fer a l'escola a partir de les 16:30h. La durada de cada sessió va ser d'1h 30 minuts aproximadament.
  • Desenvolupament de les sessions: Es van realitzar les sessions començant totes per una introducció general indicant els motius dels tallers, l'organització d'aquests i la seva intenció (15 minuts). 
A continuació els tutors respectius van fer les seves presentacions acompanyades de vídeos i diferents materials manipulatius (30 minuts).
Per acabar els alumnes participaven en l'activitat fent de mestres dels seus familiars. Els mestres tutors proposaven unes activitats concretes i pares i alumnes havien de realitzar les activitats conjuntament utilitzant el material que posàvem a la seva disposició (bàsicament regletes) (20-30 minuts).

  • Avaluació de l'activitat: En un principi podem afirmar que famílies, mestres i alumnes van poder gaudir de l'activitat i a falta d'enviar les enquestes de satisfacció per poder verificar aquest fet es valora molt positivament l'activitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada